Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Iosif Iser, Horia Damian și Nicolae Vermont, adjudecate la Alis
bărci la mal, nicolae vermont, alis

Lucrări de Iosif Iser, Horia Damian și Nicolae Vermont, adjudecate la Alis

Lucrări de Iosif Iser, Horia Damian și Nicolae Vermont au fost adjudecate la cele mai mari prețuri în licitația de pictură și grafică organizată de casa Alis pe 2 aprilie.

tătăroaice, acuarelă, iosif iser, alis

Tătăroaice, acuarelă de Iosif Iser

Acuarela „Tătăroaice”, de Iosif Iser (1881 – 1958), a fost vândută pentru 8.200 de lei, iar „Le Colosee”, guașă de Horia Damian (1922-2012), parte din colecția Jean Philippe Guilbert, pentru 6.000 de lei.

le colosee, guașă, horia damian, alis

Le Colosee, guașă de Horia Damian

Nicolae Vermont (1866 – 1932) a fost prezent în licitație cu „Bărci la mal” (fotografie principală), ulei pe carton ce are pe verso un studiu de portret, care a fost vândută pentru 5.500 lei. Contra aceleiași sume au fost adjudecate lucrarea „Ulcică cu flori”, ulei pe carton de Corneliu Michăilescu (1887-1965), și șase desene în tuș de Constantin Piliuță (1929-2003).

Cincisprezece loturi dintre cele 51 scoase la vânzare au fost adjudecate. Între acestea s-au aflat lucrări de Ștefan Popescu, Constion, Ion Musceleanu și Traian Brădean.

Cel mai mare preț de pornire în licitație l-a avut „Casă la marginea pădurii”, ulei pe carton de Dumitru Ghiață (1888-1972). Tabloul a rămas nevândut.

Segmentul „Artiști în viață” al licitației a cuprins 12 lucrări, dintre care doar una a fost adjudecată. „Himeră”, ulei pe carton de Dionis Pușcuță (n.1971), cu dedicație și semnătura artistului pe vorso, a fost vândută pentru 2.000 de lei.