Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Max Ernst și Pablo Picasso, în licitaţie la Sotheby’s
la plus belle

Lucrări de Max Ernst și Pablo Picasso, în licitaţie la Sotheby’s

Lucrări de Max Ernst și Pablo Picasso vor fi licitate la Sotheby’s pe 17 martie, iar operele fac parte din colecţia „André Mourgues, Alexandre Iolas et ses artistes”.

Alexandre Iolas, personalitate carismatică a timpului său, a fost un adevărat promotor al avangardei artistice. A fost una dintre primele persoane care au creat o reţea de galerii pentru opere de artă, întâi la New York, în 1955, apoi la Paris, Milano, Roma, Madrid şi Geneva. Potrivit Sotheby’s, Iolas era în primul rând un personaj care descoperea talente. A organizat prima expoziţie a lui Andy Warhol şi i-a susţinut pe Max Ernst, René Magritte, Victor Brauner, Matta, Ed Ruscha, Martial Raysse, Jean Tinguely, printre mulţi alţii.

După un sfert de secol alături de Iolas, André Mourgues a adus o perspectivă unică asupra destinului extraordinar al acestuia. Licitaţia din 17 martie este o mărturie a unei vieţi dedicate iubirii pentru artă şi pentru artişti, mai arată reprezentanţii casei de licitaţii, în prezentare.

Printre loturile-vedetă se numără „La plus belle”, de Max Ernst, cu o valoare estimată între 1 şi 1,5 milioane de euro, „Étude, Antibes”, de Pablo Picasso, estimat între 80.000 şi 120.000 de euro, şi pictura „J’étais un chien, je suis une femme libre”, de Victor Brauner, estimată între 70.000 şi 100.000 de lire.

Credit foto: Sotheby’s – Max Ernst, „La plus belle”