Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări în creion, cărbune și ulei, expuse și licitate la Vikart
barci in golf, gheorghe vanatoru

Lucrări în creion, cărbune și ulei, expuse și licitate la Vikart

Lucrări în creion, cărbune, tuș, acuarelă și ulei, semnate de unii dintre cei mai importanți artiști români de secol XX și XXI sunt expuse online, pe vikart.ro, și vor fi licitate pe 22 iulie.

Licitația, ce va avea loc în format digital, poartă numele de „Evoluții: sec. XX-XXI”.

Curentele artistice europene se văd contopite, înțelese şi transpuse în manieră proprie în cele 112 lucrările incluse în licitație: de la creion și cărbune la tușuri și cerneluri, la acuarele, la uleiuri și vopseluri elaborate, de la picturi formale la unele abstracte, cu maniere diferite de a trasa tușele pe hârtie sau pânză.

Lucrările au estimări pornind de la 100 de euro și până la câteva sute de euro. Licitația online va avea loc începând cu ora 19:00.

Printre artiștii prezenți în această vânzare se numără Samuel Mützner, Octav Bancilă, Horia Bernea, Gheorghe Vânătoru, Vasile Grigore, Ion Musceleanu, Ion Pacea, Marcel Iancu, M.H. Maxy, Marcel Chirnoagă, Dan Crecan și Felix Aftene.

Foto: „Bărci în golf” (1976), tuș și acuarelă pe hârtie, de Gheorghe Vânătoru