Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări în tehnici mixte create de Elvira Selischi, expuse la Viena
yellow forest

Lucrări în tehnici mixte create de Elvira Selischi, expuse la Viena

Expoziţia „Mesmerizing”, cu lucrări în tehnici mixte create de Elvira Selischi, poate fi vizitată până pe 6 mai 2022 la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena.

Curatorul expoziției este artista Ana-Maria Altmann.

„Mesmerizing” este o expoziție cumulativă de lucrări de artă care îmbină tehnici mixte, acrilic și rășină, prezentând în premieră un stil sculptural 3D, dezvoltat recent de artistă. Această expoziție vieneză este un „proiect cumulativ” al perioadei 2017 – 2022. În acest cadru, noul proiect sculptural 3D „The Forest” va fi prezentat pentru prima dată publicului, cât şi o serie de răşini şi tablouri Mixed Media.

Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român de la Viena, în colaborare cu Ambasada României în Republica Austria.

„De când am ajuns în Noua Zeelandă, în aprilie 2016, mi-am concentrat întreaga energie artei. În 2020 am acumulat o varietate de picturi în ulei, acrilic şi rășini. În timp, lucrările mele au devenit din ce în ce mai tridimensionale. Formele s-au expandat în exteriorul pânzei și mi-am dat seama că îmi va fi imposibil să continui să ignor legătura mea profundă cu sculptura”, spune în prezentare Elvira Selischi.

Cine este Elvira Selischi

Elvira Selischi (n. 1974) locuiește și lucrează în prezent la Viena. Doctor arhitect și artist plastic, ea a fost întotdeauna pasionată de relația dintre funcțiune și formă, volum, materiale, texturi, culori și lumină.

Selischi a început să picteze de la o vârstă fragedă, fiind totodată fascinată de sculptură. A avut ocazia să aprofundeze acest subiect mai târziu, în cadrul Les Ateliers Terre & Feu de Paris și la Ecole de Beaux Art de Versailles, după ce a terminat Masterul în Arhitectură în 2002 la Paris.

Modelarea spațială 3D și editarea video au devenit instrumente valoroase atât în arhitectură, cât şi în artă şi, fiind puternic atrasă de aceste discipline, a urmat o specializăre în grafică digitală și multimedia în cadrul Școlii de Arte Plastice din Paris (EAP), finalizată în 2006.

În 2015, a obţinut titlul de doctor în Arhitectură. Din septembrie 2007 până în martie 2016, a predat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „lon Mincu” din București (UAUIM).

Ajunsă în Noua Zeelandă în aprilie 2016, s-a dedicat artei. În 2020, a avut trei expoziții în Noua Zeelandă, în New Plymouth, la KORU Galleries şi la King & Queen Hotel.