Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări senzuale ale artistei Miruna Cojanu, la galeria Kulterra
miruna cojanu

Lucrări senzuale ale artistei Miruna Cojanu, la galeria Kulterra

Expoziția „Între mâine și ieri e IUBIREA. ACUM O simt” a artistei Miruna Cojanu este deschisă la galeria bucureșteană Kulterra până pe 7 iulie.

Realizate în ultimii trei ani, lucrările Mirunei Cojanu reflectă limbajul vizual „prea-optimist”, „prea-bucuros”, „prea-prezent” al artistei, în culori radiante, paternuri grafice pop care se întâlnesc surprinzător cu cele folk și arts & crafts, se arată în prezentarea expoziției.

„Pentru mine, arta trebuie să fie cel mai important aliat în provocarea modernă de a face față răului radical de lângă noi, vanitătii și zgomotului asurzitor de pe pereții reali și virtuali ai comunităților noastre, anxietăților generaționale care ne sunt amplificate de cei care vor să ne dezînvețe libertatea. De aceea aleg să explorez mereu partea plină de frumos a vieții, încrederea în sublimul umanității și privirea plină de preabunătate a trăirii în prezent. E datoria mea să explorez hipersenzorial plusul vieții, pe care să îl împărtășesc aproape visceral cu lumea. Asta e iubire. Acum O Simt”, spune artista.

Cojanu folosește arta ca o formă de transmutare a exercițiului personal de a trăi în prezent, de a decupa din viață doar binele. Artista speră că fiecare privitor va simți aceeași exaltare indusă de vibrația si hipersenzorialismul culorilor și va avea aceeași încredere că lumea e, totuși, un loc minunat.