Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrările create la Simpozionul de sculptură sudată din Dumbrăviţa vor fi prezentate publicului
simpozionul de sculptură sudată, curatorial

Lucrările create la Simpozionul de sculptură sudată din Dumbrăviţa vor fi prezentate publicului

Lucrările create la Simpozionul de sculptură sudată din Dumbrăviţa vor fi prezentate publicului pe 29 septembrie, în Parcul central al comunei.

Vor fi prezenţi sculptorii Darius Hulea, Bogdan Nueleanu și Sorin Purcaru. Despre cei trei artiști și creațiile lor va vorbi scriitorul și profesorul universitar Marcel Tolcea.

În timpul simpozionului de anul trecut au fost create trei opere, în direct, pe una dintre laturile parcului central din Dumbrăvița. Cei trei artiști s-au reunit din nou ca să readucă sculptura sudată în atenția publicului.

„Ajunși la a doua ediție, putem vorbi deja de un parc de sculptură, cu șase lucrări monumentale care populează parcul localității. Credem că stă în puterea noastră să îi facem pe oameni mai buni și mai asumați, iar Simpozionul de sculptură sudată contribuie semnificativ la conturarea identității culturale a Dumbrăviței. Nu e vorba doar de valoarea în sine a lucrărilor, ci de demersul educativ pe care sculptura de for public o are”, a spus sculptorul Bogdan Nueleanu, inițiator al simpozionului și locuitor al Dumbrăviței.