Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrările sculptorului american Charles Ray vor fi prezentate în premieră în Franţa, la Centrul Pompidou

Lucrările sculptorului american Charles Ray vor fi prezentate în premieră în Franţa, la Centrul Pompidou

Lucrările sculptorului american Charles Ray vor fi prezentate în premieră în Franţa, la Centrul Pompidou.

Expoziţia este deschisă publicului din 16 februarie până pe 20 iunie. O personalitate a artelor plastice americane, Ray, care s-a născut în Chicago, în 1953, locuieşte şi creează în Los Angeles.

Evenimentul de la Pompidou este conceput ca un dialog cu artistul şi este o călătorie printr-un spaţiu care implică atât mintea, cât şi trupul, prin intermediul unei colecţii reprezentative a operei acestuia, arată reprezentanţii instituţiei franceze de cultură.

De altfel, pe site-ul Centrului Pompidou, la secţiunea dedicată acestei expoziţii, există fragmente audio cu artistul care povesteşte şase dintre lucrările sale.

Esenţa operei lui Charles Ray este aceea de a chestiona permanent natura unei sculpturi iar răspunsurile sale sunt multiple. “Opera sa este inspirată de o cunoaştere aprofundată a artei sculpturii, de la Grecia Antică la contemporani de-ai săi”, precizează prezentarea Centrului Pompidou.

De asemenea, artistul are o expoziţie, simultan, la Pinault Collection, realizată în colaborare cu muzeul parizian.

Aceste două evenimente oferă perspective complementare asupra operei lui Ray.