Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lumea modei și experiența de model, într-o expoziție la Kulterra
ioana cristodorescu, expozitie, kulterra

Lumea modei și experiența de model, într-o expoziție la Kulterra

Expoziția „Catwalk Mood” a artistei Ioana Cristodorescu, cu lucrări de pictură care tratează subiecte din lumea modei și sunt inspirate de experiența ei de model, va fi vernisată în 25 ianuarie, de la ora 19:00, la Kulterra Gallery din București.

Ioana Cristodorescu (n. 1999, Galați) este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, cu un master în pictură încheiat în anul 2023. În perioada facultății a studiat cu bursă la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano (2019-2020), unde a descoperit tehnici precum tecnologia della carta si mozaicul.
În anul 2021 a ajuns la Berlin, unde a urmat un program de internship la galeria Plan B, fondată la Cluj-Napoca.

Grandoare vs fragilitate

Inspirată de fotograful australian Helmut Newton și de experiența proprie ca model, Ioana Cristodorescu surprinde elemente opuse din lumea modei, realizând un contrast între grandoare și fragilitate, între rafinament și obscuritate. Această juxtapunere subliniază complexitatea umană și a industriei modei într-un mod intrigant, se arată în prezentarea expoziției.

Albumele lui Newton devin punctul de plecare pentru o călătorie artistică ce explorează relația dintre personajele imaginare ce reprezintă frica și starea de nesiguranță, contrastand cu aura fermecătoare a personajelor Vogue.

Prin această abordare stilistică, ea vrea să reflecte temperamentul unei lumi care pare a fi fragilă în ciuda aparențelor. Prin pânzele de mari dimensiuni inundate de personaje imaginare surprinde o lume „cinematică” aflată în pragul descoperirii de sine, pândită de vicii și opulență.

Circumscrise stilistic expresionismului german, lucrările loanei Cristodorescu exprimă realitatea observată de la suprafață: oameni care pozează și se pozează. Picturile aduc în prim plan personaje care par a fi decupate din paginile revistelor de modă și le transformă în simboluri ale unei atmosfere dominate de mister.

Expoziția va fi deschisă până la 20 februarie.