Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Luvru, Turnul Eiffel și Castelul Versailles, implicate în inițiativa guvernului francez de a economisi curent electric
view,on,paris,form,notre,dame,cathedral

Luvru, Turnul Eiffel și Castelul Versailles, implicate în inițiativa guvernului francez de a economisi curent electric

Muzeul Luvru, Turnul Eiffel, Musée d’Orsay și Castelul Versailles se numără între obiectivele culturale și turistice care s-au alăturat inițiativei guvernului francez de a economisi curent electric. Astfel, luminile acestora sunt stinse în fiecare seară mai devreme decât de obicei.

Faimoasa piramidă din sticlă de la Luvru, proiectată de arhitectul chinez I.M. Pei, nu mai este luminată în fiecare seară după ora locală 23:00, față de ora 01:00, a anunțat ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, citează artnewspaper.com. Noile restricții privind iluminatul au intrat în vigoare în urmă cu o săptămână.

Demersul autorităților are ca obiectiv reducerea costurilor pentru energie. În aceeași inițiativă se află și fațada Château de Versailles, care nu va mai fi luminată după 22:00, cu o oră mai devreme decât până acum.

Într-o intervenție la France 2, Malak a îndemnat instituțiile franceze de cultură să adopte metode de economisire a energiei precum cele luate de Musée d’Orsay, care „și-a redus consumul cu o treime doar schimbând becurile și trecând pe LED”. Un reprezentant al muzeului a precizat însă că reducerea a fost de 15% în ultimele opt luni.

La începutul acestei luni, autoritățile pariziene au anunțat că cele 20.000 de becuri de pe Turnul Eiffel vor fi stinse cu mai mult de o oră mai devreme decât de obicei, la 23:45 față de 01:00.

Parisul nu este singurul oraș francez în care sunt luate astfel de măsuri ce implică monumente și instituții de cultură. În Marsilia, luminile Palatului Pharo vor fi stinse de asemenea mai devreme începând de săptămâna aceasta.