Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Macul Lorii” – Prima expoziție din proiectul „Interval”, la Centrul Artelor Vizuale Multimedia
macul lorii, expozitie

„Macul Lorii” – Prima expoziție din proiectul „Interval”, la Centrul Artelor Vizuale Multimedia

„Macul Lorii; Contaminated Entanglements”, coordonată de Irina Botea Bucan și Jon Dean, este prima expoziție din cadrul proiectului „Interval”, realizat de asociația SLOW-SYNC PH.

Vernisajul va avea loc pe 19 septembrie, la ora 19:00, la Centrul Artelor Vizuale Multimedia din București și prezintă rezultatele atelierului artistic „Entangled Practices” susținut de Irina Botea Bucan și Jon Dean în săptămâna precedentă.

Pornind de la referințe teoretice precum Donna Harraway, Karen Barad și Anna Tsing, atelierul a avut un caracter participativ, intra-disciplinar centrat atât pe individ cât și pe grup. Rezultatele artiștilor selectați în urma apelului – Lena Ciobanu, Dora Huiban, Sonia Lupsa, Ruxandra Nitescu, Maria Petra, Teodora Rotaru, Elis Serban,Vitaly Yankovy – vor putea fi văzute la CAV Multimedia până pe 2 octombrie, pe bază de programare. La finisaj va fi prezentat un răspuns performativ al artistei Eza (Alina Ușurelu).

„Interval” este un proiect al asociației SLOW-SYNC PH și reprezintă un program centrat pe practici artistice fotografice și time-based media în România, cu activități derulate în jurul spațiului CAV Multimedia din București. Demersul urmărește realizarea de expoziții, ateliere și generarea de discuții asupra parcursului și curentelor de gândire specifice reprezentanților locali ai acestor forme artă.