Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Madonna şi Beeple îşi anunţă colaborarea pentru proiectul unui triptic intitulat „Mother of Creation”
Madonna

Madonna şi Beeple îşi anunţă colaborarea pentru proiectul unui triptic intitulat „Mother of Creation”

Cântăreața americană Madonna colaborează cu artistul Beeple pentru proiectul „Mother of Creation”, ce va fi vândut ca NFT, pe 11 mai, informează FAD Magazine.

Este vorba despre un proiect care a fost creat în decurs de un an şi care are ca temă maternitatea în contextul cotidian.

Cele trei cripto-opere vor fi prezentate pe platforma SuperRare, iar încasările vor fi direcţionate către organizaţii care susţin mame şi copii.

Beeple, pe numele real Mike Winkelmann, a devenit celebru după ce un NFT (nonfungible token) al lui a fost vândut anul trecut pentru 69 de milioane de dolari.

Tripticul explorează procesul naşterii

Prima operă este axată pe conceptul de „Mama Natură”, care dă naştere unui arbore ce sfidează legea gravitaţiei şi înfloreşte.

„Mother of Evolution” explorează viaţa fluturilor, care sunt văzuţi ca un semn al speranţei, fiinţe care sfidează distrugerea din mediul înconjurător. Alături de lucrare sunt prezentate versuri ale Madonnei din cântecul „Justify My Love”.

Ultima operă din triptic este „Mother of Technology”, care transmite mesajul că, la final, natura va câştiga. În acest sens, sunt ataşate versuri ale lui Rumi.

Tripticul transmite mesajul că viaţa poate fi găsită oriunde şi că nu putem renunţa la speranţă. Lucrările au fost realizate de Madonna şi Beeple şi sunt inspirate de mai multe imagini scanate. Muzica a fost realizată de Sasha Kasiuha, iar organizaţiile care vor beneficia de fondurile strânse din vânzare au fost alese de cei doi artişti implicaţi în proiect.