Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Maeştri ai impresionismului – în licitaţie la Christie’s, pe 11 noiembrie
Ilustraţie, Claude Monet, Curatorial

Maeştri ai impresionismului – în licitaţie la Christie’s, pe 11 noiembrie

Opere ale unor mari maeştri ai impresionismului, precum Claude Monet sau Vincent van Gogh vor fi vedetele unei licitaţii la casa Christie’s, pe 11 noiembrie.

Este vorba de colecţia unui iubitor al acestui stil, Edwin Lochridge Cox, pe care reprezentanţii Christie’s îl descriu ca pe un “colecţionar vizionar”.

Lucrări rare, achiziţionate  de el, semnate de Gustave Caillebotte, Paul Cézanne şi  Vincent van Gogh pot fi acum admirate în licitaţia “The Cox Collection: The Story of Impressionism” .

Cox a fost iubitor al artei şi un filantrop şi întreaga sa viaţă a susţinut universitatea la care a studiat, Southern Methodist University.

Mai mult, aprecia în mod deosebit cultura şi rolul său în formarea umană.

“Indiferent cărei arte te dedici, muzică, pictură, sculptură, aceasta entuziasmează oamenii şi ei devin mai buni, deoarece au o dragoste intrinsecă de viaţă şi iubesc să îi ajute pe semenii lor să îşi lărgească orizonturile”, este el citat, pe site-ul Christie’s.

El a devenit interesat de achiziţiile de artă în anii ’70 şi ulterior, alături de soţia sa, Ann Rife Cox, s-a dedicat efortului de a compune o colecţie, mânat fiind de pasiune şi de curiozitatea intelectuală.

Printre loturile ce vor fi prezentate în licitaţie  se numără “Nymphéas”, de Claude Monet, la un preţ de pornire între 700.000 şi 1.000.000 de dolari, “Cabanes de bois parmi les oliviers et cyprès” de Vincent van Gogh, “Madame Henriot”, de Pierre-Auguste Renoir, “Meules de blé”, de van Gogh, cu un preţ de pornire între 20 şi 30 de milioane de dolari şi “L’Estaque aux toits rouges”, de Paul Cézanne, estimat între 35 şi 55 de milioane de dolari.