Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mai mult de 160 de expozanți la Kiaf Seul, cel mai longeviv târg de artă din Coreea de Sud
kiaf seul 2021 courtesy of kiaf seoul

Mai mult de 160 de expozanți la Kiaf Seul, cel mai longeviv târg de artă din Coreea de Sud

Mai mult de 160 de galerii vor expune la Kiaf Seul, cel mai longeviv târg de artă din Coreea de Sud, ce va avea loc între 3 și 6 septembrie 2022, odată cu prima ediție a Frieze din capitala țării. Ambele evenimente vor fi găzduite de centrul Coex.

Kiaf Seul va aduce laolaltă 164 de galerii din diverse părți ale lumii. Anterior pandemiei, în 2019, la acest târg au participat 175 de expozanți.

De această dată, partea internațională va fi mult mai bine reprezentată. Pe lângă nume importante din Coreea de Sud, precum Kukje Gallery, Gallery Hyundai, PKM Gallery, Jason Haam, Arario Gallery și Leeahn Gallery, aici vor fi prezente galerii europene ca Esther Schipper, Perrotin, Galleria Continua și Axel Vervoordt, ce participă și la Frieze Seul.

Dintre cele 164 de nume anunțate, 37 se află pentru prima dată în lineup, între care Rachel Uffner Gallery, Galerie Thomas Schulte, Cristea Roberts Gallery, Anat Ebgi, Carvalho Park și Ora-Ora.

Kiaf, înființat în 2002, de Asociația Galeriilor din Coreea, va lansa și un târg satelit, Kiaf Plus, care va avea loc la centrul SETEC și se va concentra pe „prezentări experimentale, ambițioase ce acoperă diverse genuri și practici, inclusiv new media art și NFT”, potrivit unui comunicat.

Kiaf Plus, organizat între 2 și 5 septembrie, va cuprinde 73 de galerii, inclusiv Blank Space, Cylinder, Everyday Mooonday, Urban Spree Galerie, Gallery Banditrazos și Gallery Chosun.

Foto: Kiaf Seul