Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mai mult de 30.000 de bilete, rezervate de la deschiderea expoziției „Brâncuși” la Timișoara
16 brancusi, timisoara mnart, curatorial.ro, pasărea în văzduh

Mai mult de 30.000 de bilete, rezervate de la deschiderea expoziției „Brâncuși” la Timișoara

Mai mult de 30.000 de bilete au fost rezervate în primele două săptămâni de la deschiderea expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale” la Muzeul Național de Artă Timișoara.

Curatoriată de Doina Lemny, specialist în opera lui Brâncuși, expoziția face parte din programul oficial „Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii”.

Biletele rezervate până la în prezent cuprind toate tipurile existente: tarif întreg, reduceri pentru pensionari sau studenți, gratuite pentru copii sau pentru grupurile școlare. Școlile și profesorii au planificat deja vizite la muzeu care înseamnă mai mult de 12.000 de elevi.

Organizatorii transmit publicului să țină cont de faptul că biletele online sunt în general epuizate cu două-trei zile înainte, în special în weekend. Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, este disponibil în fiecare dimineață și un număr limitat de bilete pentru ziua în curs, care pot fi achiziționate direct de la casieria muzeului.

Suplimentarea biletelor pentru fiecare interval orar

Ținând cont de succesul expoziției și de cererea foarte mare, a fost suplimentat numărul de bilete disponibile pentru fiecare interval orar. Din start, expoziția a fost planificată pentru a funcționa cu un program zilnic extins, de 10 ore pe zi, față de programul normal al muzeului, de 8 ore.

Este pentru prima dată în România când publicul poate admira în cadrul aceleiași expoziții lucrări cu o valoare inestimabilă din patrimoniul universal al artistului, precum „Sărutul”, „Măiastra”, „Pasărea în văzduh”, „Dra Pogany” și „Muza adormită”, „Somnul”, „Peștele” și „Cap de copil adormit”. Sculpturile sunt expuse alături de o selecție de fotografii și fragmente filmate de Constantin Brâncuși.

O altă noutate a acestei expoziții este ghidul audio bilingv produs de Radio România Cultural. Textele poartă semnătura Dariei Ghiu și sunt interpretate de actorii Florin Piersic Jr, în limba română, și Ana Ularu, în limba engleză. Accesarea acestui ghid audio este posibilă prin scanarea codurilor QR aflate în sălile de expoziție.

Scenografia cu lumină redusă a expoziției și spațiul permit accesul unui număr limitat de vizitatori, organizatorii estimând o capacitate totală de vizitare, pe toată durata expoziției, de circa 70.000 de intrări.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este deschisă până în 28 ianuarie 2024 la Muzeul Național de Artă din Timișoara, iar biletele pot fi achiziționate prin rezervarea prealabilă pe site-ul dedicat, brancusi-2023.info, sau direct de la casieria muzeului. Programul de vizitare este de  miercuri până duminică, între orele 10:00 – 20:00.  În zilele de luni și marți, precum și în perioadele 24 – 26 și 31 decembrie 2023 și 1 – 2 ianuarie 2024 muzeul este închis.