Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  MARe de Mic. Expoziție aniversară
mare 1

MARe de Mic. Expoziție aniversară

Expoziția „MARe de Mic”, care marchează patru ani de activitate a departamentului educațional de la MARe/ Muzeul de Artă Recentă, va fi deschisă în perioada 27 octombrie – 9 noiembrie 2022.

În urmă cu patru ani, a fost deschis MARe/ Muzeul de Artă Recentă și, odată cu el, departamentul educațional Dep.Art.

Atelierele de creație „MARe de Mic” din cadrul Dep.Art au fost organizate în fiecare duminică, chiar începând din octombrie 2018.
„În spatele prezentărilor ludice și colorate ale atelierelor s-au aflat noțiuni complexe precum spațialitate și perspectivă, memorie/ rememorare, autenticitate și remake, concepte și teorii din istoria și teoria artei, informații pe care ne-am bucurat să le împărtășim cu copiii (chiar și cu cei foarte mici!) într-un mod distractiv”, transmit reprezentanții muzeului bucureștean.

Expoziția prezintă câteva mostre din ceea ce copiii au realizat în urma întâlnirilor de la muzeu – de la figurativ la abstract, de la realism la suprarealism și de la arta contemporană românească la cea internațională. Vor fi prezentate materialele cu care ei au lucrat – lut, acrilice, cărbune, acuarele, pasteluri, carton, plastic, lemn – în diferite tehnici – pictură, desen, colaj, modelaj, tehnici de imprimare.

Prin atelierele educaționale de la muzeu s-a creat totodată și o comunitate iubitoare de artă, iar expoziția este dedicată copiilor și progresului lor artistic.