Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  “Margareta Sterian. Realism magic – Ipostaze” – expoziţie la Palatul Suţu

“Margareta Sterian. Realism magic – Ipostaze” – expoziţie la Palatul Suţu

Muzeul Municipiului București (MMB) invită publicul să admire, începând cu data de 27 octombrie 2021, expoziția de pictură „Margareta Sterian. Realism magic – Ipostaze”.

Expoziția va putea fi vizitată în spațiul rezervat Pinacotecii, la Palatul și va prezenta, în integralitatea ei, donația oferită MMB în anul 2020 de  Mircea Barzuca, executorul testamentar al pictoriței. Alături de cele 50 de picturi oferite recent muzeului, pe simeze se vor afla și câteva dintre picturile și desenele realizate de Margareta Sterian care se află de mai mult timp în patrimoniul Pinacotecii București.

„Margareta Sterian (1897-1992) a fost o personalitate importantă a avangardei românești. A excelat ca pictoriță, dar și ca poetă, scriitoare, traducătoare, graficiană, ceramistă, practicând cu succes și tapiseria. (…)  După instaurarea regimului comunist în România, artista a fost marginalizată pentru o perioadă de timp datorită admirației sale pentru cultura americană dar, după ‘liberalizarea’  parțială a regimurilor comuniste, în anii ’60, Margareta Sterian își continuă cu succes parcursul profesional, expunând în România, dar și la Paris, Praga, Geneva, Düsseldorf, Kiev, Roma, Haga, Tokyo, Moscova sau Leningrad”,  a declarat Elena Olariu, curator al expoziției, director adjunct Secția Artă, Restaurare, Conservare – Muzeul Municipiului București.

Expoziția va putea fi vizitată la Palatul Suțu în perioada 27 octombrie – 5 decembrie 2021.