Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Marion Baruch, Ion Grigorescu, Cătălin Bălescu și Elena Scutaru – în noul sezon expozițional de la MNAC. Etajul doi al muzeului, destinație specială
mnac 1

Marion Baruch, Ion Grigorescu, Cătălin Bălescu și Elena Scutaru – în noul sezon expozițional de la MNAC. Etajul doi al muzeului, destinație specială

Artiștii Marion Baruch, Ion Grigorescu, Cătălin Bălescu și Elena Scutaru vor fi în centrul noului sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), pentru care punctul principal de atracție va fi inaugurarea expoziției „Leviathan”, proiect de transformare a etajului doi al muzeului într-un spațiu cu destinație specială, de depozit pentru colecția de artă a muzeului și spațiu de vizitare a acesteia.

Proiectul a fost demarat în urmă cu aproximativ doi ani și are un caracter multi-disciplinar, e singular în România și popular în lume.

Etajul al doilea al MNAC va cuprinde, pe lângă depozitele de artă, atât zone de expunere temporară, cât şi spaţii dedicate activităților conexe, precum conferințe și ateliere de educație.

„Încercăm în felul ăsta să rezolvăm niște probleme pe care le avem cu spațiul de depozitare și, în același timp, să nu pierdem unul dintre etajele muzeului pentru public. Mizăm pe faptul că va fi o experiență deosebită și că va avea un nivel înalt de atractivitate”, după cum declara managerul Călin Dan într-un interviu acordat recent curatorial.ro.

Instalații și retrospective adăugite

În acest nou sezon vor fi prezentate câteva expoziții – o gigantică instalație și expoziție retrospectivă dedicată unei mari artiste internaționale de origine română, Marion Baruch va fi găzduită la parterul muzeului; la etajul întâi va continua marea retrospectivă Ion Grigorescu, într-o formă revăzută și adăugită; etajul al treilea al muzeului va găzdui o expoziție a pictorului Cătălin Bălescu, iar ultimul etaj, o instalație a artistei Elena Scutaru.

Tot la etajul al patrulea, în spațiul MNAC Dialog, va fi expoziția studenților ce continuă direcția curatorială a muzeului în care spațiul expozițional de la ultimul etaj este dedicat creatorilor din noul val.

Noul sezon expozițional va debuta pe 26 mai 2022.