Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Meet Me in the Garden”, expoziție la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”
expo muzeul national constantin brancusi

„Meet Me in the Garden”, expoziție la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

Expoziția „Meet Me in the Garden”, cu lucrări ale artistei Alina Staicu, va fi vernisată la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” pe 26 iulie, la ora 17:00.

Curatoarea Georgiana Brandt anunță expoziția ca o metaforă pentru legătura omului cu natura, încercarea sa de a se apropia, de a ordona și de a înfrumuseța ceea ce-l înconjoară. „Este o metaforă pentru acel paradis pierdut pe care încercăm să-l reconstruim în viața noastră prezentă. De la grădini realiste sau descriptive până la grădini imaginare sau abstracte, «Meet Me in the Garden» este un drum spre un paradis real, posibil, uman. De aceea este un îndemn, un enunț imperativ, o întâlnire stabilită într-o grădină imaginară, dar posibilă”.

Alina Staicu (n. 1982) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca. A absolvit în 2005 Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, specializarea Pictură, apoi a urmat cursurile de masterat (2007) și doctorat (2012) și predă în cadrul DSPP din 2013, la aceeași universitate.

Expoziția de la Târgu Jiu va fi deschisă până pe 30 august.