Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mexicul a recuperat trei opere vechi de mii de ani, care erau scoase la licitaţie în Italia

Mexicul a recuperat trei opere vechi de mii de ani, care erau scoase la licitaţie în Italia

Mexicul a recuperat, la finalul săptămânii trecute, trei opere vechi de mii de ani, care urma să fie scoase la licitaţie în Italia. Această recuperare, arată CNN, are loc în contextul în care ţara din America Centrală duce o întreagă campanie de recuperare a patrimoniului său.

Piesele care au peste 2.300 de ani vechime sunt vase de lut decorate cu ilustrări de siluete şi chipuri umane. Autorităţile italiene au confiscat respectivele loturi în timpul unei inspecţii înaintea licitaţiei respective. Potrivit Ministerului de Externe mexican, obiectele au fost scoase ilegal din ţară.

“Oamenii care cumpără aceste obiecte, care fac trafic cu asemenea obiecte sunt criminali. Împarţi responsabilitatea cu ei, în cazul în care cumperi ceva furat”, a declarat şeful diplomaţiei mexicane, Marcelo Ebrard, la evenimentul de la Roma în cadrul căruia a fost făcută restituirea.

Credit foto: Ministerul de Externe mexican via CNN