Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mihai Bara expune la Elite Art Gallery
afis expo mihai bara, elite art gallery

Mihai Bara expune la Elite Art Gallery

Mihai Bara expune la Elite Art Gallery din București lucrări realizate în ultimii doi ani. Intitulată „Curcubeul Întunericului”, expoziția curatoriată de Ioana Mirică va fi deschisă în perioada 7 – 31 mai.

Vernisajul e programat în 9 mai, începând cu ora 18:00, și îl are ca invitat pe prof. dr. Marius Tița.

Expoziția cuprinde o serie de lucrări care sintetizează un univers plin de metafore și simboluri, realizate de artist în ultimii doi ani. Mihai Bara  „vorbește” despre cale, crez și destin, dar și despre lumina din noi.

„Lucrările au o energie exuberantă, cu personaje complexe care îți fură privirea. Navigând prin scenele create de artist, e ca și cum am fi spectatori nu doar la trăirile lui Mihai Bara, ci la întreaga existență umană”, explică Ioana Mirică, curator Elite Art Gallery.

Artistul justifică: „De ce curcubeul întunericului? Pentru că venim din întuneric și ne întoarcem în întuneric, iar în scurtul interval care se numește viață, răspândim lumină și culoare către ceilalți, cu mai mult sau mai puțin talent, încercăm fiecare dintre noi să iradiem ce avem mai bun și mai sfânt în noi”.

Mihai Bara (n. 1961) a studiat în Liceul şi Şcoala Naţională de Artă din Brașov, orașul său natal. Colaborează frecvent cu galerii din Franța, Andorra și Spania, dar a avut și expoziții personale în Statele Unite ale Americii, Bruxelles, Londra, Roma, București și Brașov. În 2018, artistul a primit Marele Premiu al Societății Poeților și Artiștilor din Franța (SAPF), la cel de-al 60-lea Congres Internațional al Poeților și Artiștilor. A participat la Bienala Internațională de Artă de la Veneția, din 2022, ca artist invitat al galeriei Saphira & Ventura NY. În 2023, a fost ales artistul anului în Andorra.

Expoziția „Curcubeul Întunericului” poate fi vizitată în intervalul 7 – 31 mai, de luni până vineri, la Elite Art Gallery, între orele 11:00 și 19:00.