Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mii de lucrări Picasso, disponibile într-o nouă arhivă online
paris,,france,,the,picasso,museum,in,the,marais,,beautiful,mansion,

Mii de lucrări Picasso, disponibile într-o nouă arhivă online

Mii de lucrări ale lui Pablo Picasso, fotografii și obiecte de colecție sunt acum disponibile într-o nouă arhivă online, grație Muzeului Picasso din Paris.

Arhiva a fost publicată înaintea deschiderii, în apropierea muzeului, în cursul acestui an, a Centrului de Studii Picasso destinat cercetătorilor și artiștilor în rezidență.

Acest portal digital face accesibilă vasta colecție de opere de artă, eseuri, conferințe, podcast-uri și interviuri cu Picasso ale muzeului. În total, sunt incluse 19.000 de fotografii care nu au fost niciodată văzute de public. În plus, 200.000 de texte din timpul atelierelor lui Picasso urmează să fie digitalizate și adăugate online în anii următori.

Pictorul și sculptorul spaniol este unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului al XX-lea, mai ales în calitate de cofondator al mișcării cubiste alături de Georges Braque. Născut în 1881, a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Franța, unde a murit în 1973. În 1992, arhivele familiei lui au fost încredințate statului francez, care a continuat să le administreze.

Anul trecut, pentru a marca 50 de ani de la moartea artistului, au avut loc mai multe expoziții care au evidențiat moștenirea sa durabilă, inclusiv la București.

Foto: Muzeul Picasso Paris