Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mini-cărți de colorat create de artistul Olimpiu Bandalac, la Art Machine
art machine #45

Mini-cărți de colorat create de artistul Olimpiu Bandalac, la Art Machine

Seria de cartoline „Color it yourself!” a artistului Olimpiu Bandalac, o sută de lucrări de artă originale în format neconvențional, este disponibilă până pe 27 aprilie la Art Machine, automatul de tip vending machine inițiat de gruparea artistică Pastila Roz și amplasat în București, în Cărturești Parklake.

Olimpiu Bandalac este artist vizual, realizator video și regizor de film de animație care trăiește și lucrează în București. Din 1980, expune desen, pictură, instalație, fotografie, film experimental. Interesul său este legat de temele perene ale artelor vizuale: portretul artistului la diferite vârste, timp/mișcare, istorie, eco-art. Începând cu 2019, este implicat în educație artistică, oferind cursuri de desen, culoare, modelaj copiilor din mediile defavorizate, și cursuri de multimedia la UNARTE, București.

Expoziția „Orele…”, ce cuprinde lucrări create pe parcursul mai multor decenii, unele prezentate în premieră, este deschisă până pe 20 aprilie, la galeria bucureșteană Scemtovici & Benowitz.

Activitatea sa artistică este recunoscută în domeniul artelor vizuale și animației iar de-a lungul timpului a primit numeroase premii, printre care: în 1982 – Certificat de Merit (operă colectivă) la Festivalul Internațional al Filmului – Chicago, SUA, între 1982 – 1989 – șapte premii naționale pentru film de animație (între ele: „Cupa de cristal”, Premiul UCIN pentru film de animație), în 1998 – Premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru Foto-Video-Performance, București și în 2015 – Premiul Revistei ARTA.

Lucrările lui se află în colecții publice (MNAC București, Muzeul MARE București, Muzeul de Artă Brașov, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Kunsthalle Nürnberg – Germania, State University Museum São Paulo – Brazilia) și în colecții private.