Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Animație de artă, la Scemtovici & Benowitz Gallery
animatie, expozitie orele

Animație de artă, la Scemtovici & Benowitz Gallery

Opt filme de animație de artă realizate de Olimpiu Bandalac, Zoltán Szilágy Varga și Zeno Bogdănescu și care beneficiază de muzica lui Octavian Nemescu, savant compozitor, vor fi proiectate ppe 22 martie, de la ora 18:00, la Scemtovici & Benowitz Gallery din centrul Bucureștiului.

Seara de proiecții face parte din expoziția „Orele…” a artistului Olimpiu Bandalac, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.

Publicul va avea astfel acces la scurtmetraje rareori prezentate. Selecția cuprinde filme create de-a lungul a 14 ani de lucru comun al artiștilor cu Nemescu și constituie un moment important din istoria animației de artă românești.

Filmele prezentate sunt: „Nodul Gordian” (1979), de Zoltán Szilágyi Varga, „Arena” (1982), de Zoltán Szilágyi Varga, „Monolog” (1983), de Zoltán Szilágyi Varga, „Statuia” (1983), de Olimpiu Bandalac, „Pompele” (1984), de Olimpiu Bandalac, „Podul” (1985), de Olimpiu Bandalac, „Casa” (1985), de Zeno Bogdănescu, și „Navigatorul” (1992 – 1993), de Olimpiu Bandalac.

Expoziția „Orele…” este deschisă până pe 20 aprilie 2023, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, în intervalul orar 14:00 – 19:30. Piesele muzicale compuse de Nemescu și integrate în instalații pot fi audiate după ora 17:00.