Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Monografie-eveniment Alexandru Chira
alexandru chira, lansare monografie

Monografie-eveniment Alexandru Chira

Alexandru Chira, artist plastic, profesor și teoretician, figură singulară a artei românești, este omagiat de Editura MNAC printr-o monografie-eveniment care va fi lansată pe 15 decembrie, la ora 18:00, într-un episod special MNAC Live Online.

Catalogul include un element esențial pentru înțelegerea operei lui Chira – transcrierea textelor inserate în imaginile sale: legende, indicații de lectură, instrucțiuni pentru realizarea în 3D a proiectelor, fragmente de poem.

Publicația include și fragmente din scrierile lui Alexandru Chira (1947 – 2011), a cărui activitate artistică a fost dublată de una exegetică, aplicată adesea propriei opere.

„Structura monografiei – text, album, catalog cronologic, reflectă modul în care s-a articulat această cartografiere a unei opere care poate fi lecturată de la element simbolic la ansamblul alegoric și de la desen la pictură, la obiect și la intervenția în peisaj”, spun editorii.

Lansarea va avea loc pe 15 decembrie, pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Artă Contemporană.