Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muralul lui Banksy înlăturat din zidul unei clădiri din Suffolk și vândut în SUA, replicat de un grafician
thompson, banksy vending machine

Muralul lui Banksy înlăturat din zidul unei clădiri din Suffolk și vândut în SUA, replicat de un grafician

Muralul lui Banksy înlăturat din zidul unei clădiri din Suffolk și vândut la începutul anului în Statele Unite a fost replicat de un grafician britanic în afara casei sale.

Joe Thompson a replicat imaginea sub numele „Banksy vending machine” pentru, spune el, a stârni o dezbatere.

„Ca toată lumea, am fost chiar mândru că Banksy a venit în Lowestoft și în zonă pentru a face asta, pentru că Lowestoft are nevoie de un imbold”, a spus el, după cum citează BBC.

Graficianul a precizat că pentru toată lumea a fost o lovitură înlăturarea muralului, faptul că a fost scos din țară și vândut.

„O parte din mine a spus: ei bine, dacă asta vor, poate avem nevoie de un automat pe care pot doar apăsa câteva butoane și încep să iasă lucrări de Banksy”.

Banksy’s Great British Spraycation

Imaginea creată de Banksy cu o fetiță care ține o bară din fier a apărut pe un zid din Lowestoft, Suffolk, în august 2021.

Muralul înlăturat din zidul unui fost magazin în luna noiembrie 2021 a fost vândut în particular în Statele Unite pentru suma de 2 milioane de dolari, după cum au scris câteva publicații de specialitate.

Julien’s Auctions din California, care anunțase că urma să fie intermediar, a spus că proprietarul a decis „să îl vândă în particular”.

Muralul era de fapt parte dintr-o lucrare mai mare care cuprindea și un real castel din nisip și plăci scoase din pavajul de lângă fostul magazin de electrice. Clădirea, care fusese scoasă la vânzare pentru 300.000 de lire sterline, a fost relistată la 500.000 de lire sterline, după ce Banksy a confirmat că lucrarea îi aparține.

Aceasta era una dintre cele zece lucrări create în Norfolk și Suffolk de misteriosul artist britanic de-a lungul verii trecute, ca parte a seriei intitulate „Banksy’s Great British Spraycation”.

Identitatea cumpărătorului și suma plătită pentru bucata de perete nu au fost dezvăluite.

Credit foto: Guy Campbell/ BBC