Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O bucată de zid cu un graffiti de Banksy a fost desprinsă de pe o clădire, pentru a fi licitată în SUA

O bucată de zid cu un graffiti de Banksy a fost desprinsă de pe o clădire, pentru a fi licitată în SUA

Un graffiti de Banksy a fost decupat din peretele unei clădiri, pentru a putea fi vândut la licitaţie în Statele Unite ale Americii, iar reacţiile referitoare la această acţiune sunt împărţite.

Potrivit Sky News, decizia de a desprinde partea de zid cu opera de restul imobilului din Lowestoft a aparţinut proprietarului, iar suma estimată pentru care bucata de perete desenată de Banksy ar putea fi vândută ajunge la câteva milioane de dolari.

Desenul ilustrează un copil care construieşte un castel de nisip cu o rangă şi s-a numărat printre cele 10 lucrări realizate în timpul verii, în cadrul evenimentului denumit “Great British Spraycation”.

Bucata a fost transportată într-un loc secret şi urmează să fie trimisă în Statele Unite ale Americii. Localnicii din Lowestoft sunt uimiţi de această atitudine, cu atât mai mult cu cât sperau că lucrarea va aduce mai mulţi vizitatori în oraş.

Clădirea pe care a fost realizat graffiti-ul a fost vândută iniţial pentru 300.000 de lire sterline apoi, după apariţia operei rebelului artist, a fost din nou scoasă la vânzare, de data aceasta pentru 500.000 de lire sterline.

Peter Kennard, care predă Artă Politică la Royal College of Art, a vorbit pentru Sky News despre această situaţie. “Acestea sunt extremele capitalismului. Cineva face ceva pentru public, iar opera este extrasă, pentru a face bani de pe urma ei. E un lucru imoral, dar multe lucruri sunt imorale în lumea tranzacţiilor de artă”, a spus el.

Credit foto: Sky News