Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muralul lui Banksy înlăturat din zidul unui magazin din Suffolk, vândut în particular pentru 2 milioane de dolari
Banksy mural

Muralul lui Banksy înlăturat din zidul unui magazin din Suffolk, vândut în particular pentru 2 milioane de dolari

Muralul lui Banksy înlăturat din zidul unui fost magazin din regiunea Suffolk în luna noiembrie 2021 a fost vândut privat în Statele Unite pentru suma de 2 milioane de dolari.

Desenul, care prezintă un copil ce ține o rangă, a apărut în orașul Lowestoft în luna august a anului trecut și a fost înlăturat de proprietarul imobilului, care a decis să îl vândă în Statele Unite.

Julien’s Auctions din California, care a anunțat că urma să fie intermediar, a spus că proprietarul a decis „să o vândă în particular”, potrivit BBC.

Muralul era de fapt parte dintr-o lucrare mai mare care cuprindea și un real castel din nisip și plăci scoase din pavajul de lângă fostul magazin de electrice. Clădirea, care fusese scoasă la vânzare pentru 300.000 de lire sterline, a fost relistată la 500.000 de lire sterline, după ce Banksy a confirmat că lucrarea îi aparține.

Aceasta era una dintre cele zece lucrări create în Norfolk și Suffolk de misteriosul artist britanic de-a lungul verii trecute, ca parte a seriei intitulate „Banksy’s Great British Spraycation”.

Identitatea cumpărătorului și suma plătită pentru bucata de perete nu au fost dezvăluite, însă Julien’s Auctions spunea anterior că lucrarea ar putea fi vândută pentru 200.000 – 400.000 de dolari sau mai mult.

Artlyst.com a scris că lucrarea a fost achiziționată de un colecționar din zona Los Angeles pentru 2 milioane de dolari.

Credit foto: Sky News