Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul de Artă din Iași, vizitat anul trecut de 94.000 de persoane. Galeria de Artă Europeană, redeschisă în 2023
city,iasi,,romania,june,2019:,cultural,palace,in,central,square

Muzeul de Artă din Iași, vizitat anul trecut de 94.000 de persoane. Galeria de Artă Europeană, redeschisă în 2023

Muzeul de Artă din Iași, parte din Complexul Muzeal Național Moldova, a fost vizitat anul trecut de mai mult de 94.000 de persoane, potrivit instituției, care a dat curs solicitării curatorial.ro în acest sens.

Numărul total de vizitatori în anul 2022 a fost de 94.143, iar pe parcursul celor 12 luni au fost organizate de Muzeul de Artă 12 expoziții temporare.

Între artiștii expuși aici s-au numărat Roland Pangrati, Constantin Tofan, Adrian Podoleanu și Felix Aftene. Până în februarie 2023, este deschisă expoziția „Pictura feminină în Muzeul de Artă Iași”.

Cea mai populară expoziție temporară organizată în spațiile Muzeului de Artă anul trecut a fost „Ștefan Câlția. Obiectele restaurării”, care a fost vizitată în perioada 5 mai – 10 iulie de 6.478 de persoane.

„Pentru anul 2023, ne propunem redeschiderea Galeriei de Artă Europeană”, au transmis reprezentanții muzeului pentru curatorial.ro, menționând că data nu este încă stabilită.