Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul de Artă și Fotografie din Bengaluru, inaugurat în luna decembrie
map museum of art photography bengaluru

Muzeul de Artă și Fotografie din Bengaluru, inaugurat în luna decembrie

Muzeul de Artă și Fotografie din Bengaluru, cel mai nou din orașul indian, care are o colecție de 60.000 de obiecte, va fi inaugurat în luna decembrie.

Muzeul a fost creat la inițiativa industriașului și colecționarului de artă Abhishek Poddar.

Reprezentanții Muzeului de Artă și Fotografie (MAP) au anunțat că instituția își va deschide porțile vizitatorilor pe 11 decembrie. Potrivit comunicatului de presă emis, MAP este primul muzeu public inaugurat în India în decurs de un deceniu.

În aprilie 2022, Poddar a lansat, ca avanpremieră, prin Museum of Art & Photography, o enciclopedie de tip open-source pentru istoria artei în India și, în prezent, are 2.000 de articole.

Noul sediu al muzeului a fost conceput de firma de arhitectură Mathew and Ghosh. Clădirea are o suprafață de 4.100 de metri pătrați și se află în cartierul muzeelor din Bengaluru. Are patru galerii, o cafenea, un restaurant la ultimul etaj, un amfiteatru cu 130 de locuri, o bibliotecă pentru conservare și o bibliotecă pentru cercetători.

Artă plastică, fotografie și suvernire de la Bollywoood

Pentru colecția permanentă, Poddar a donat lucrări, iar patrimoniul este completat de Deepak Puri Collection, colecția privată a lui Rahul Sabhnani și lucrări comandate special. Este vorba despre picturi, sculpturi, artă tribală și obiecte de decor din diverse epoci, dar și suvenire de la Bollywood.

Colecția de fotografii este una dintre cele mai mari din India, cu imagini de la jumătatea secolului 19 și până în prezent.

Primul director al muzeului va fi Kamini Sawhney, care a mai condus Jehangir Nicholson Art Foundation, National Museum din New Delhi și care a fost jurnalist de televiziune în Mumbai.

Primele expoziții vor cuprinde mai mult de 130 de lucrări realizate de artiste indiene, intitulată „Visible/Invisible”; o retrospectivă de fotografii realizate de Jyoti Bhatt, „Time and Time Again”; și prima prezentare solo a lui LN Tallur.

Grădina de sculpturi a muzeului va găzdui o instalație creată de Stephen Cox, artist și academician, alături de opere semnate de Arik Levy, Ayesha Singh și Tarik Currimbhoy.

Credit imagine: MAP