Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Național de Artă al României nu va participa la Noaptea Muzeelor
bucharest,,romania.,june,,14th,,2022.,panoramic,view,of,the,revolution

Muzeul Național de Artă al României nu va participa la Noaptea Muzeelor

Muzeul Național de Artă al României a anunțat în 9 mai că nu va participa la Noaptea Muzeelor întrucât membrii Sindicatului MNAR nu vor efectua, în 18 mai, ore suplimentare în afara programului obișnuit de lucru.

Hotărârea a fost luată de Consiliul de Administrație al MNAR.

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României s-a solidarizat cu sindicatele din Federația CulturMedia la care este afiliat și care protestează față de revendicările formulate în ultimele luni: creșteri salariale, condiții decente de muncă, contract colectiv de muncă la nivel de sector de activitate pentru instituţiile muzeale publice şi pentru bibliotecile publice, între altele.

Sâmbătă, 18 mai, spațiile expoziționale ale MNAR vor fi deschise între orele 11:00 și 19:00, ca de obicei.

Mai multe muzee din țară au anunțat, prin Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CulturMedia, că nu vor participa la seria de evenimente Noaptea Muzeelor din 18 mai, în semn de protest față de neacordarea de măriri salariale promise la începutul anului.