Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Noaptea Muzeelor 2022 – Organizatorii speră la o ediție „normală” cu experimente artistice

Noaptea Muzeelor 2022 – Organizatorii speră la o ediție „normală” cu experimente artistice

Noaptea Muzeelor va avea loc anul acesta pe 14 mai, iar organizatorii români și-au exprimat speranța că va fi o ediție „normală” și au anunțat că au stabilit logo-ul evenimentului.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, organizatorii – Rețeaua Națională a Muzeelor – au precizat că ediția de la București va fi realizată împreună cu Arcub.

„Organizăm Noaptea Muzeelor pe 14 mai 2022, într-o sâmbătă. Poate o să avem autobuze, poate o să avem din nou tipărite hărți-program (poate nu numai în București), încercăm în premieră o băutură premiată internațional, o bragă energizantă a Nopții Muzeelor, ne afișăm peste tot în București cu ajutorul Phoenix Media, poate o să avem și trotinete, poate dau sponsorii peste noi, vedem… Poate coronavirusul va avea bunul simț să ne lase ca după doi ani să revenim la o ediție normală, imunizată acum cu anticorpi și chef pentru muzee, spații culturale diverse, experimente artistice, inovație, tehnologie”.

RNMR a continuat: „În București, Rețeaua Națională a Muzeelor din România va organiza această ediție împreună cu Arcub. Revenim la piticul din prima ediție organizată de noi. Acesta va fi logo-ul definitiv al Nopții Muzeelor. Gata cu experimentele!”.

Organizatorii au îndemnat toate muzeele și entitățile culturale să se înscrie și să înceapă deja pregătirea evenimentelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. El este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

România participă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.