Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noi evenimente UAP în patru orașe din țară
mihai coțovanu

Noi evenimente UAP în patru orașe din țară

Noi evenimente ale Uniunii Artiștilor Plastici vor debuta săptămâna aceasta în patru orașe din țară, iar printre manifestări se numără Salonul Anual al Artelor Vizuale de la Craiova și aniversarea filialei din Buzău.

Pe 11 decembrie, vor avea loc evenimentele care marchează 55 de ani de la fondarea filialei Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici din România. În curtea filialei va fi dezvelită o placă comemorativă, după care va avea loc vernisajul expoziției „Filiala 55”, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”, o expoziție de grup la care participă cu lucrări toți membrii acestei filiale: pictori, graficieni, sculptori, artiști decoratori din toate generațiile. Evenimentul este menit să oglindească activitatea artiștilor buzoieni și să ofere publicului o imagine de ansamblu asupra viziunilor și preocupărilor acestora. Ulterior, va fi vernisată și expoziția „3.Trei”, cu lucrări de Florin Menzopol, Diana Tăicuțu și Valeriu Șușnea, care este si curator al expoziției.

„Timpul Creației” este titlul expoziției de pictură semnată de Mihai Coțovanu (foto) care va fi vernisată la ora 17:00, la Galeriile de artă „Nicolae Tonitza” ale Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.
Tot la Iași, dar de la ora 18:00, la Galeria de artă „Octav Băncilă” va fi deschisă expoziția „Here, Nowhere”, semnată de artista Anișoara Munteanu.

Pe 14 decembrie, la ora 18:00, la galeria Arta 1 din Craiova va fi vernisat Salonul Anual al Artelor Vizuale, organizat de filiala Craiova a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Lucrările vor putea fi admirate până pe 31 decembrie. Artiști expozanți: Mihail Trifan, Emil Bănuți, Valentin Boboc, Cătălin Solcan, Emilian Popescu, Lucian Irimescu, Gabriel Giodea, Daniel Guță, Segărceanu Iulian, Florin Grădinaru, Eugen Dumitru, Dan Nica, Pascu Alexandru, Ovidiu Bărbulescu, Gabriel Bratu, Marius Turaiche, Tudorel Predan, Nistor Mihai, Tudor Paul, Dardu Rezeanu, Constantin Istrate, Aurora Speranța, Emilia Burlan, Miruna Caminescu, Rodica Jianu, Lidia Mărgelu, Monica Dincă, Elena Miertescu, Cristina Petria, Roberta Guran, Ana Maria Călina, Mihaela Pădureanu, Alexandrina Bădescu,  Cornelia Petrescu, Ioana Fluerașu.

Galeria de Artă a Academiei Române va găzdui, începând cu 15 decembrie, de la ora 15:00, vernisajul expoziției „Memorial” cu lucrări semnate de 20 de artiști importanți, creații incluse în colecția Galeriei Amfitryon din Hărman. Curator este Nicolae Ioan Vrâncean. Expoziția de la București va rămâne deschisă până pe 12 ianuarie 2024.