Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nou director general pentru Muzeul Albertina
vienna,,austria, ,september,28,,2015:,franz,joseph,i,monument

Nou director general pentru Muzeul Albertina

Ministerul austriac al Culturii l-a numit pe Ralph Gleis, director al Alte Nationalgalerie din Berlin din 2017, în funcția de director general al Albertina din Viena. El îi va succeda lui Klaus Albrecht Schröder, care se va retrage la sfârșitul anului viitor, după 25 de ani la conducerea muzeului.

Ralph Gleis, cel mai de succes candidat pentru a conduce Albertina din Viena, va prelua această responsabilitate pe 1 ianuarie 2025.

Muzeul Albertina din Viena și Albertina Modern reprezintă cel mai mare muzeu de artă modernă din Europa Centrală. Denumit după fondatorul său, Prințul Albert de Saxonia, duce de Teschen, muzeul are impresionante colecții de pictură, sculptură, desen, fotografie și arhitectură.

Albertina, cu o activitate de peste 240 de ani, deține cea mai mare și mai valoroasă colecție de grafică din lume, cu lucrări precum „Iepurele” lui Dürer și studiile despre femei ale lui Klimt, dar și capodopere ale epocii moderne, de la Monet la Picasso și Baselitz.