Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nou record pentru un desen cu Tintin realizat de Hergé
tintin america, herge

Nou record pentru un desen cu Tintin realizat de Hergé

Un desen alb-negru cu Tintin creat de ilustratorul belgian Hergé în 1942, folosit pentru coperta cărții „Tintin în America”, a fost vândut la o licitație Artcurial pentru o sumo mai mare de 2 milioane de euro. Creația a devenit cel mai valoros desen original alb-negru al artistului pe numele real Georges Prosper Remi.

Desenul „Tintin în America” – creat în 1942 – a fost folosit și pentru ediția color a cărții cu același nume a desenatorului din 1946.

Cartea este al treilea episod din seria „Aventurile lui Tintin” scrisă de Hergé despre tânărul reporter belgian și câinele său Snowy. Cartea îi prezintă pe cei doi în timp ce călătoresc în SUA, unde Tintin face un reportaj despre crima organizată din Chicago.

Adjudecarea, sub estimarea inițială 

La vânzarea organizată de casa de licitații franceză Artcurial, desenul alb-negru a fost vândut pentru 2.158.000 de euro, după ce valoarea lui fusese estimată între 2,2 milioane euro și 3,2 milioane euro.

Desenul a fost realizat cu cerneală indiană, grafit, creion și guașă corectoare – și a fost însoțit de certificatul său oficial de la Comitetul Hergé.

Benzile desenate Tintin ale lui Hergé se numără printre cele mai populare benzi desenate ale secolului XX.

Hergé, care a murit în 1983, la vârsta de 75 de ani, este cunoscut și pentru seriile „Quick & Flupke” și „Aventurile lui Jo, „Zette și Jocko”.