Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O amplă expoziție Matisse, în SUA și Europa
la blouse roumaine

O amplă expoziție Matisse, în SUA și Europa

Trei mari muzee de artă din Statele Unite și Europa colaborează pentru o amplă expoziție cu lucrări realizate de Henri Matisse.

„Matisse in the 1930s” va fi deschisă la Philadelphia Museum of Art în luna octombrie. Aici vor fi expuse mai mult de o sută de lucrări ale artistului francez, potrivit New York Times.

Expoziția va ajunge apoi la alte două instituții implicate în proiect – Musée de l’Orangerie din Paris (în februarie 2023) și la Musée Matisse Nice din Franța (iunie 2023).

Printre lucrările prezentate se va regăsi și „Le Chant” (1938), pictură comandată pentru casa din Manhattan a colecționarului și politicianului Nelson Rockefeller.

Henri Matisse, maestrul culorii și al Fovismului, spunea că visează la „o artă echilibrată, pură, liniștită, ca un fotoliu bun în care te odihnești”.

În luna mai, „Fleurs / Fleurs devant un portrait” (1923), estimat între 15 și 20 de milioane de dolari, va fi licitat la Sotheby’s New York.

Foto: „La Blouse roumaine”, ulei pe pânză, creată în 1940