Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O anuală de artă și știință și noi expoziții UAP, în Iași și Râmnicu Vâlcea
uap 20 23 iulie

O anuală de artă și știință și noi expoziții UAP, în Iași și Râmnicu Vâlcea

O anuală de artă și știință și alte noi expoziții ale unor membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România vor fi deschise în acest weekend la Iași și la Râmnicu Vâlcea.

Trei evenimente la Iași

Galeria de Artă „Theodor Pallady” din Iași va găzdui, pe 21 iulie, de la ora 17:00, expoziția „Concept, formă, culoare” cu lucări semnate de artistele Elena Pruteanu-Samburic și Natalia Vavilina-Jabinschi. Prezintă criticul de artă Maria Bilașevschi și prof. univ. Petru Bejan.

La Galeria de Artă „Nicolae Tonitza”, în aceeași seară, va avea loc vernisajul expoziției „Prototipuri repovestite” a artistului Adrian Gor. Prezintă prof. univ. dr. Constantin Tofan.

Adrian Gor, artist canadian de origine română, revine în Iași cu o expoziție-eveniment. Lucrările prezentate examinează viziunea personală a ceea ce înseamnă să fii un bărbat, propunând o provocare simbolică a normelor culturale, în special în contextul dezbaterilor actuale despre rolul artei în configurarea adevărurilor la nivel de societate. Lucrările actuale ale pictorului explorează natura în continuă evoluție a masculinității și rolul ei în structurile de putere culturală.

Ambele expoziții vor fi deschise în perioada 20 – 30 iulie.

Pe 22 iulie, la ora 12:00, la Galeria de Artă „Victoria” este programat vernisajul expoziție de pictură „Arhetipurile Zodiacale prin perspectiva Vărsătorului”. Prezintă criticul de artă Maria Bilașevschi. Lucrările semnate de artista Ana Stoica se vor afla pe simeze până pe 30 iulie.

UNBOXING, la Râmnicu Vâlcea

Galeria Cozia Pasaj 2 din Râmnicu Vâlcea va găzdui, pe 21 iulie, de la ora 17:00, debutul expoziției „UNBOXING – Anuala de Artă și Știință”, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Curatoriată de Anca Boeriu și Andreea Sandu și având-o drept coordonator pe Ana Negoiță, expoziția va putea fi vizitată până pe 27 iulie 2023.