Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O colecţionară de artă care a aflat că acuarela semnată de Chagall pe care o deţine ar fi falsă cere banii înapoi casei de licitaţii
le pere chagall

O colecţionară de artă care a aflat că acuarela semnată de Chagall pe care o deţine ar fi falsă cere banii înapoi casei de licitaţii

Colecţionara de artă Stephanie Clegg a cumpărat o acuarelă semnată de Marc Chagall de la Sotheby’s în 1994. Recent, o comisie formată din experţi din Franţa a stabilit că opera ar fi un fals, iar femeia vrea banii înapoi de la casa de licitaţii, relatează The New York Times.

Suma pentru care a fost adjudecată opera atunci a fost de 90.000 de dolari iar, în 2008, lucrarea a fost reevaluată la 100.000 de dolari.

Echipa de experţi vrea ca lucrarea să fie distrusă

Clegg a dorit să vândă lucrarea, în urmă cu doi ani, dar asta a însemnat să trimită lucrarea în Franţa, pentru a primi de la experţi dovada de autenticitate. Potrivit colecţionarei, cei de la Sotheby’s au spus că acest proces este doar o formalitate.

Dar specialiştii au dat verdictul de operă falsă şi acum doresc, în lumina acestor descoperiri, să distrugă lucrarea.

Când s-a plâns celor de la casa de licitaţii, răspunsul a fost că garanţia de autenticitate oferită la vânzare a expirat. În schimb, i-a fost oferită suma de 18.500 de dolari care va fi reducerea comisionului, în caz că va mai vinde opere prin intermediul acestei case. Clegg califică acest gest ca fiind nepotrivit. În schimb, a cerut Sotheby’s suma de 175.000 de dolari.