Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O expoziţie care aduce o lumină nouă asupra vieţii Fridei Kahlo – la Broad Museum din Michigan

O expoziţie care aduce o lumină nouă asupra vieţii Fridei Kahlo – la Broad Museum din Michigan

Expoziţia, numită “Kahlo without Borders”, este deschisă până pe 7 august, iar printre persoanele care s-au ocupat de eveniment se numără şi Cristina Kahlo, înrudită cu artista.

“Kahlo without Borders” include fotografii şi documente din arhiva famliei de la Cristina Kahlo şi de la Museo de la Filatelia din Oaxaca, dar şi acte care nu au mai fost expuse, precum cele de Centrul Medical ABC, unde Frida Kahlo a fost internată.

Potrivit celor de la Broad Museum, scopul expoziţiei este de a “conecta vizitatorii cu lumile interioare” ale artistei şi de a aduce o perspectivă asupra finalului vieţii ei.

Documentele din urmă, de la spitalul în care a fost internată, ar putea fi de real interes pentru biografi, specialişti sau chiar medici.

Astfel, cei interesaţi pot parcurge “o călătorie emoţională” prin intermediul imaginilor, documentelor şi actelor legate de familia sau de sănătatea artistei.

“Aceste dosare sunt martori ale problemelor de sănătate (ale lui Kahlo – n.r.) şi îl pot face pe vizitator să îşi imagineze cum artista, aflată pe un pat de spital, a influenţat arta secolului XX, prin puterea de creaţie şi exprimare”, arată reprezentanţii muzeului american.

Credit foto: Cristina Kahlo, “Hoja clínica”, 1953, Archivo Histórico Centro Médico ABC, via Broad Museum