Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O expoziție dialog între Christian Paraschiv și gruparea NOIMA, la Galeria Romană
noima plus 1,, expozitie, galeria romana

O expoziție dialog între Christian Paraschiv și gruparea NOIMA, la Galeria Romană

O expoziție dialog între Christian Paraschiv și gruparea timișoreană NOIMA, alcătuită din Ciprian Bodea, Dan Gherman, Cosmin Frunteș, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu, va fi deschisă la Galeria Romană în perioada 10 februarie – 10 martie.

Vernisajul expoziției „Locul inimii noastre” inițiate de Christian Paraschiv este programat pe 10 februarie, la ora 19:00.

Gruparea NOIMA a fost întemeiată la Timișoara cu 20 de ani în urmă, când Paraschiv a început să revină în România.

Dialogul pe care se sprijină expoziția „Locul inimii noastre” evocă un demers al artistului intitulat „Dans mon coeur”. În contextul unor realități trăite – investigații și intervenții medicale – Paraschiv construia în 2017, pornind de la o arhivă de imagistică medicală, un proiect de pictură și alte media prezentat public tot la Galeria Romană. Pictorul părea să se cufunde in microcosmoul propriului corp, studiind țesuturile și organele interne, inima – în special, cu instrumente și limbaj ce aminteau de ieșirea în peisaj.

Întâlnirea cu NOIMA aduce o nouă perspectivă asupra tandemului inimă – privire. Sensul evanghelic al inimii, văzută drept bornă ce semnalează ce avem mai de preț, era poate insinuat de Paraschiv în 2017. Acest înțeles se vrea a fi investigat acum din nou, pe calea unei cercetări de sine ce asumă condiția de pictor.

NOIMA +1 aduce acum în Galeria Romană o scrutare a celor șase ateliere.

Expoziția va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, iar sâmbăta, între 10:00 și 15:00.