Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O lucrare de Jules Perahim, cea mai mare adjudecare în prima licitație Artmark pe 2022

O lucrare de Jules Perahim, cea mai mare adjudecare în prima licitație Artmark pe 2022

O lucrare realizată de Jules Perahim în 1960 a obținut cea mai mare adjudecare în prima licitație a casei Artmark pe 2022.

Cromolitografii și sculpturi, lucrări în acuarelă și tuș au fost scoase la vânzare, online și prin telefon, în licitația „De la Manet la Koons”.

Între cele 111 loturi licitate pe 25 ianuarie s-au aflat opere semnate de Pablo Picasso, Salvador Dalí, Claude Monet, Édouard Manet, Henri Matisse, René Magritte și Paul Gauguin, dar și lucrări care au depășit tiparele vremurilor, create de Andy Warhol, Roy Lichtenstein și Jean-Michel Basquiat. Au fost incluse și piese de grafică avangardiste, ce poartă semnătura lui Victor Brauner, Eugen Ionesco și Marcel Iancu.

Cea mai mare estimare, cuprinsă între 4.000 și 6.000 de euro, a primit-o sculptura în bronz „Venus girafă”, de Salvador Dalí. Ea face parte dintr-o ediție care a cuprins 1.500 de piese. Modelul a fost conceput și turnat prima dată în tehnica „cerii pierdute” în 1973. Lucrarea a rămas neadjudecată, iar acum are un preț de 6.000 de euro.

O lucrare în tuș și acuarelă pe hârtie de Victor Brauner, din colecția Stephan Roll, cu o valoare estimată între 2.500 și 3.500 de euro, a rămas de asemenea neadjudecată și e oferită acum la prețul de 3.500 de euro.

„Compoziție”, tuș și laviu pe hârtie de Jules Perahim (1914 – 2008), estimată între 1.000 și 1.800 de euro, a fost vândută pentru suma de 1.400 de euro, cea mai mare adjudecare din licitație.

„Portretul Mariei Thérèse Walter”, cromolitografie de Pablo Picasso, a fost adjudecată contra sumei de 1.200 de euro, după ce estimarea maximă a sa a fost de 350 de euro. O alta, „Moulin Rouge”, de Henri Toulouse-Lautrec, a fost vândută pentru 1.200 de euro, de la estimarea maximă de 500 de euro.

Lucrări de Salvador Dalí, Henri Matisse, Amedeo Modigliani și Andy Warhol, estimate la câteva sute de euro, au avut prețuri de adjudecare de 1.000 de euro.

Credit foto: Artmark