Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O lucrare din seria „Warrior” de Basquiat ar putea fi vândută la Sotheby’s Hong Kong pentru 19 milioane de dolari

O lucrare din seria „Warrior” de Basquiat ar putea fi vândută la Sotheby’s Hong Kong pentru 19 milioane de dolari

Sotheby’s va oferi spre vânzare o pictură din seria „Warrior/ Războinic” a artistului Jean-Michel Basquiat, în cadrul unei sesiuni organizate la Hong Kong, în luna octombrie, potrivit artnews.com.

„Untitled (Red Warrior)” din 1982 va intra pentru prima dată într-o licitație de artă contemporană, pe 9 octombrie. Ar putea fi vândută pentru 150 – 200 milioane HKD (aproximativ 19,2 milioane – 25,7 milioane dolari).

Lucrarea descrie o siluetă roșie musculoasă care mânuiește o sabie. Este una dintre numeroasele lucrări „Warrior” încă deținute de persoane particulare. O altă lucrare „Warrior” din aceeași perioadă a fost vândută cu 323,6 milioane HKD (41,7 milioane dolari) la Christie’s Hong Kong, în februarie.

„Untitled (Red Warrior)” a fost expusă la galeria Vrej Baghoomian din New York în 1989, după moartea artistului. În 2004, pictura a fost prezentată în expoziția „Picasso, Bacon & Basquiat”, la Tony Shafrazi Gallery din New York.

„Basquiat a fost războinicul suprem, poziționându-se sfidător în centrul pânzelor sale și al noii ordini pe care a creat-o ”, a declarat Alex Branczik, președintele Departamentului de artă modern și contemporană de la Sotheby’s Asia, într-un comunicat. „Acum este un fenomen global care îi atrage nu doar pe colecționarii de top din lume, ci captează imaginația colectivă a întregii noastre generații”.

Lucrările lui Basquiat din 1982, realizate când artistul avea 22 de ani, sunt printre cele mai căutate. În mai, „Versus Medici” (1982) s-a vândut la Sotheby’s pentru 50,8 milioane de dolari.

În sesiunea de vânzări, de la Sotheby’s, de luna viitoare, „Untitled (Red Warrior)” va fi licitat alături de lucrări de Joan Mitchell, Adrian Ghenie, Roy Lichtenstein, Nicolas Party, Amoako Boafo și Loie Hollowell, precum și de artiști contemporani chinezi precum Liu Wei, Yue Minjun, și Zhang Xiaogang.