Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O metaforă a lumii în care trăim, la Celula de Artă
sergiu georgian mazerschi, celula de arta, curatorial.ro

O metaforă a lumii în care trăim, la Celula de Artă

Artistul plastic Sergiu Georgian Mazerschi expune la Celula de Artă din București în perioada 10 – 23 decembrie.

„Alo! Cine-i?!?” este un detaliu dintr-o lucrare ce prezintă o lume ireală, o metaforă a lumii în care trăim. Personajul principal, fata care vorbește la telefon, poate fi oricine, un personaj care nu se regăsește printre atât de multe alte personalități reprezentate vizual de alte ființe, oameni care nu se regăsesc în anumite momente/situații ale vieții.

Sergiu Georgian Mazerschi se exprimă în diferite medii: artă de șevalet, murale, design grafic, decorațiuni, tatuaje. Semnătura lui artistică ce se regăsește în toate formele de exprimare o reprezintă sticker-ul, ca metaforă a modului în care interacționează oamenii.

Sergiu Georgian Mazerschi (n. 1979, Bacău) a absolvit Liceul de Artă „George Apostu” din Bacău, iar în 2003 a obținut diploma de grafician la finalul celor cinci ani de studii în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. În 2007, a absolvit cursurile de Multimedia Design la Academia Tehnică din Copenhaga.

A predat la Liceul de Arte Plastice „George Apostu” din Bacău, apoi la Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj Napoca, în 2017, odată cu începerea studiilor doctorale la U.A.D. Cluj Napoca (în 2020 a obținut titlul de doctor în arte plastice). În calitate de profesor, Mazerschi organizează, cu titlul permanent, activități extrașcolare reunite sub titlul Comunitatea 156, în intenția lui de a contribui la schimbarea percepției asupra sistemului de învățământ din România.