Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O nouă galerie de artă König în Berlin
könig telegraphenamt, konig galerie

O nouă galerie de artă König în Berlin

Dealerul german de artă Johann König deschide pe 15 decembrie o nouă galerie la Berlin, situată într-un fost birou de telegraf, lângă Insula Muzeelor din oraș și Parcul Monbijou de pe Oranienburgerstrasse.

König Telegraphenamt este al doilea spațiu al lui König în Berlin și unul dintre primele lui proiecte majore executate în urma acuzațiilor de comportament sexual nepotrivit din 2022. Repercusiunile acuzațiilor, raportate pentru prima dată de publicația germană Die Zeit, au fost semnificative: galeria a pierdut o serie de artiști de pe lista sa și a fost exclusă din mai multe evenimente de profil înalt. König neagă toate învinuirile și a lansat o acțiune în justiție împotriva Die Zeit, solicitând daune, potrivit Art Newspaper.

Fostul birou de telegraf transformat în galerie, care are și un hotel și un restaurant, a fost supus unor renovări ample. Printre companiile aflate în apropiere se numără Google și Fotografiska.

Expoziția inaugurală a galeriei cuprinde lucrările pictorului Karl Horst Hödicke, co-fondator al mișcării Neue Wilde, la începutul anilor 1980. Mișcarea a fost caracterizată de palete de culori intense și de tușe largi.

Prima galerie König a fost deschisă în fosta biserică brutalistă St. Agnes din Berlin, în 2015. El are și un spațiu în Seul și, în februarie 2025, va deschide unul în Ciudad de Mexico.

Credit foto: König Galerie