Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură monumentală de Francis Bacon ar putea fi adjudecată pentru 75 de milioane de dolari
bacon christies

O pictură monumentală de Francis Bacon ar putea fi adjudecată pentru 75 de milioane de dolari

Ocazia pentru această tranzacţie ar fi la licitaţia Christie’s din Londra, care are loc pe 1 martie. Tripticul “1986–87” va fi prezentat în premieră, după ce a fost în posesia unei persoane private, timp de trei decenii, arată Art News.

Două dintre picturile din triptic ilustrează o singură persoană. În prima este un bărbat în costum  gri, iar în a doua este o siluetă care pare a fi partenerul lui Bacon, John Edwards, al cărui trup este prezentat în manieră abstractă. A treia parte a operei este o bucată de hârtie cu o pată de sânge, o referire la asasinarea din 1940 a disidentului Leon Troţki.

Lucrarea a fost creată de Bacon în timpul şederii sale în Anglia şi este una dintre cele 28 de opere la scară largă create de artist în timpul vieţii sale. Cel care o vinde în acest moment şi a dorit să rămână anonim a cumpărat-o de la Marlborough Gallery din New York, în 2007. Aceasta a mai fost prezentată la expoziţia din 2020 dedicată lui Bacon, la Centre Pompidou.

Credit foto: Christie’s