Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O retrospectivă dedicată designerului de modă Thierry Mugler va fi deschisă la Brooklyn Museum
thierry mugler

O retrospectivă dedicată designerului de modă Thierry Mugler va fi deschisă la Brooklyn Museum

Retrospectiva „Thierry Mugler: Couturissime”, care urmărește evoluția creativă și profesională a designerului Thierry Mugler și explorează interesele sale personale precum science fiction, se deschide pe 18 noiembrie la Brooklyn Museum.

Creatorul francez Thierry Mugler (1945-2022) și-a lansat eticheta omonimă în anii 1970 și a devenit rapid cunoscut pentru tehnicile sale de fabricație inovatoare, siluetele îndrăznețe și utilizarea „glamazonului” ca punct de plecare creativ pentru colecțiile sale.

Vernisată la 18 noiembrie, Muzeul Brooklyn prezintă „Thierry Mugler: Couturissime”, prima retrospectivă dedicată designerului îndrăzneț și teatral.

130 de ţinute, schiţe, imagini, instalaţii

Până la moartea sa, la începutul acestui an, cei care i-au urmărit cariera lui Mugler îl cunoșteau în aceeaşi măsură ca designer, ca parfumier, fotograf, artist și regizor, iar această expoziție explorează modul în care multiplele fațete ale creativității sale s-au informat reciproc.

Organizată tematic, retrospectiva acoperă nu numai evoluția istorică a creaţiilor sale de modă, ci și interesele sale personale, inclusiv science fiction, natură, fantezie și erotism. În plus, expoziţia analizează importanța fotografiei de modă.

Deși Mugler a filmat el însuși multe dintre campaniile sale – ceea ce i-a permis să mențină controlul creativ absolut asupra colecției sale și a descrierii acesteia – desenele sale au fost surprinse și de câțiva fotografi importanți precum Karl Lagerfeld, Helmut Newton și Ellen von Unwerth, a căror muncă este inclusă în expoziţie.

Expoziția prezintă aproape 130 de ținute, de la modele haute couture până la costume de scenă, alături de accesorii personalizate, schițe, videoclipuri, imagini ale fotografilor de modă de top și instalații spectaculoase, captivante, care oglindesc abordarea futuristă a lui Mugler.