Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O retrospectivă a operei lui Keith Haring, anul viitor la Los Angeles
keith haring, broad collection

O retrospectivă a operei lui Keith Haring, anul viitor la Los Angeles

Prima mare retrospectivă a operei lui Keith Haring la Los Angeles va fi deschisă anul viitor, în luna mai, la Muzeul Broad.

Mai mult de 120 de lucrări vor fi expuse acolo, iar curator este Sarah Loyer.

Fondatorii muzeului, Eli și Edythe Broad, au cumpărat prima lucrare Haring în 1982, astfel, spune Loyer, „se pare că e parte din ADN-ul nostru, ca instituție, să organizăm o astfel de expoziție”, citează Los Angeles Times.

Opera lui Keith Haring (1958 – 1990), inconfundabil artist pop, a fost folosită din punct de vedere comercial – pe tricouri, căni, covoare, chiar și o păpușă Barbie, însă până acum nu s-a bucurat de o prezentare majoră.

„Keith Haring: Art Is for Everybody” va cuprinde picturi, desene, videoclipuri, sculpturi și lucrări grafice, reprezentări ale artei lui publice – desenele murale. Alături de acestea vor sta jucării și afișe pe care artistul le-a creat pentru a susține cauze activiste și organizații, majoritatea provenind de la Keith Haring Foundation din New York.

Expoziția va ocupa zece galerii de la parterul Broad, care va expune simultan opere ale unor contemporani ai lui Haring, inclusiv Scharf, Warhol și Basquiat, precum și George Condo și Jenny Holzer, la etajul al treilea.

Foto: „Untitled” (1982), din Colecția Eli și Edythe L. Broad