Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O sculptură a artistului Demeter Chipăruș, apariție rară pe piața românească de artă

O sculptură a artistului Demeter Chipăruș, apariție rară pe piața românească de artă

O sculptură remarcabilă, „The Squall”, a artistului botoșănean Demeter Chipăruș, unul dintre cei mai cunoscuți sculptori de Art Deco, va fi licitată la București, pe 17 februarie.

Opera, realizată din bronz pictat și fildeș sculptat, are o estimare între 3.000 și 4.000 de euro.

Recunoscut pentru creațiile sale delicate, surprinzând clipe diafane de eleganță feminină de început de secol, artistul Demeter Chipăruș este tranzacționat la nivel internațional pentru sute de mii de euro (în 2016, sculptura „Thais”, semnată de Demeter Chipăruș, a fost adjudecată la Casa de Licitații Christie’s pentru 261.000 de euro). În România, recordul de adjudecare este deținut de „Dansatoarea asiriană”, adjudecată pentru 15.000 de euro la Casa Artmark, tot în 2016, potrivit Artmark.

În cadrul Licitației de Art Nouveau și Romantism, vor fi tranzacționate peste 150 de piese decorative de colecție, de la mobilier de artă la sticlărie franțuzească a celebrei Școli de Nancy.

Un gheridon în manieră Louis XV, ornat cu panouri din porțelan, pictate cu scenă centrală „Le Triomphe De LAmour”, în maniera Angelica Kuaffman, este piesa central a sesiunii, fiind estimat între 9.000 și 16.000 de euro.

De asemenea, o monumentală lampă din sticlă stratificată Daum Nancy, probabil piesa de sticlărie de cele mai mari dimensiuni ce a apărut vreodată pe piața românească de artă decorative, are o valoare estimată între 6.000 și 8.000 de euro.

Foto: Artmark