Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O statuie de bronz a unei gorile, expusă vizavi de cea a celebrului taur de pe Wall Street

O statuie de bronz a unei gorile, expusă vizavi de cea a celebrului taur de pe Wall Street

O statuie de bronz de doi metri, care ilustrează gorila Harambe de la Grădina Zoologică din Cincinnati a apărut la începutul săptămânii pe Wall Street.

Ea este dispusă vizavi de celebra statuie a taurului, o “semnătură” a zonei în care este Bursa din New York, scriu cei de la NBC.

Harambe a fost subiect de ştiri în urmă cu cinci ani, când a transportat un băieţel de trei ani care căzuse în cuşca sa. Ulterior, animalul a fost ucis.

Potrivit www.nbcnewyork.com, alături de statuie au fost puse 10.000 de banane, care vor fi apoi donate unor bănci de alimente.

Organizatorii, fondatori ai Sapien.Network susţin că respectiva instalaţie subliniază faptul că nevoile şi binele oamenilor trebuie să fie prioritare.

Cofondatorii Sapien.Network, Robert Giometti, Tejay Aluru şi Ankit Bhatia spun că au folosit simbolul lui Harambe pentru a reprezenta milioanele de oameni care se zbat în sistemul capitalist al SUA care “îmbogăţeşte elitele şi lasă în urmă omul de rând”.

Credit foto: nbcnewyork.com