Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O ultimă bucată dintr-o tapiserie de secol XVII a fost returnată în Spania, după o investigaţie complexă, la 42 de ani de la furtul acesteia
tapiserie spania

O ultimă bucată dintr-o tapiserie de secol XVII a fost returnată în Spania, după o investigaţie complexă, la 42 de ani de la furtul acesteia

Respectiva lucrare cu valoare istorică a fost sustrasă de către René Alphonse van den Berghe, cunoscut ca “Erik Belgianul”, informează The Guardian.

O tapiserie de 4 metri pe 6,5 metri, denumită “Apoteoza artelor” a fost furată în 1980 din biserica Santo Domingo din Castrojeriz Spania.

Materialul era format din mai multe bucăţi şi fusese creat în Bruges în 1654, de Corneille Schutz, discipol al lui Rubens.

După ce şase bucăţi de tapiserie au fost recuperate în urma unei investigaţii Interpol în Spania, Franţa şi Belgia, partea din stânga jos, care ilustrează un heruvim, a rămas dispărută pentru peste patru decenii.

Van den Berghe a murit în Málaga la vârsta de 80 de ani, iar bucata căutată a fost găsită de către Ángel Alcaraz, care se ocupa de furturile de artă şi care a intrat în contact cu avocatul celui dintâi. Avocatul a predat preţiosul obiect, care a fost returnat la finalul săptămânii trecute.

“Dacă ar lipsi un înger din Rai, am avea un Rai mai mic”, a spus Alcaraz. El a adăugat astfel că tapiseria din care lipsea o parte cu siguranţă nu avea valoarea originală.

Credit foto: Poliţia spaniolă via The Guardian