Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Obiecte clasate „Tezaur”, expuse la Muzeul Național al Țăranului Român
bucharest,,romania,,21,august,2021, ,the,building,of,the

Obiecte clasate „Tezaur”, expuse la Muzeul Național al Țăranului Român

Obiecte de valoare, unele clasate „Tezaur”, ce provin din 25 de muzee din țară vor fi expuse începând cu 9 noiembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

„Rețeaua Națională a Muzeelor și 25 de muzee membre pregătesc un eveniment muzeal extraordinar pentru publicul din România”, a anunțat online Dragoș Neamu, membru în conducerea RNMR.

El a precizat că, în premieră, zeci de obiecte de mare valoare, multe clasate „Tezaur”, vor putea fi admirate în perioada 9 noiembrie – 31 decembrie 2022, în Sala „Tancred Bănățeanu” a Muzeului Național al Țăranului Român.

Expoziția, a mai precizat Neamu, este posibilă „printr-un efort colaborativ național impresionant”. Mai multe detalii urmează să fie dezvăluite.

Proiectul este finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural. Partener strategic este Muzeul Național al Țăranului Român și Asociația Centrul Memorial Dr. Gheorghe Telea-Bologa din Sibiu.